Als wij een nestje konijnen hebben, kun je deze volgen op onze facebook pagina Sweet Teddy Friends

Wij hebben een aantal konijntjes te koop, deze vind u onder het kopje Konijntjes te koop!!

Wilt u een andere kleur of op een ander tijdstip een konijntje, wij werken dan met een reserveringslijst. 
Aangezien wij op zoek zijn naar serieus geïnteresseerde mensen die echt konijntjes van ons willen, vragen wij € 25,- om op onze reserveringslijst te staan. Aan de inschrijving van de wachtlijst zitten kosten verbonden zodat wij zeker weten hoeveel serieuze wachtenden er daadwerkelijk zijn.
Dit bedrag wordt dan uiteraard verrekend met de aanbetaling voor het konijntje zodra je een konijntje of koppeltje konijnen uitkiest. Maar zie je af om een konijntje bij ons te kopen dan ontvang je het  bedrag van € 25,- NIET terug. Als je je op de reserveringslijst laat plaatsen, ga je akkoord met deze voorwaarde.
verkoop konijntjes
Als de nestjes geboren zijn weten we met 3 weken de geslachten van de baby’s, dan informeren we de mensen die op onze reserveringslijst staan en aanbetaald hebben.
Wilt u niet op de reserveringslijst en zijn er dan nog baby’s over om te reserveren dan komen ze op facebook te staan of bij het kopje Konijntjes Te Koop.
Wij zien onze konijnen het liefst samen met een maatje, dit noemt men een koppeltje. Konijnen zijn samen namelijk gelukkiger. U kunt bijvoorbeeld meteen broer en zus of voedster en ram van bijna dezelfde leeftijd aanschaffen. De ram dient dan met 12-14 weken gecastreerd te worden zodat ze bij elkaar kunnen blijven. 
Of u begint met een rammetje,  laat deze castreren en u kunt er daarna een voedstertje bij nemen. Wij helpen u graag met meer informatie over hoe u ze dan moet koppelen.
Wij vinden dat een konijntje geen impuls aankopen moet zijn en dat er een bepaalde ruimte beschikbaar moet zijn. Dus zullen wij vragen waarom jullie konijntjes willen en hoe ze komen te wonen 
Het komt gelukkig niet vaak voor, maar als wij er geen goed gevoel over hebben, zou het zo kunnen zijn dat wij er voor kiezen je geen konijntje te verkopen.
Onze prijzen voor nieuw geboren konijntjes variëren van € 100,- tot € 165,- (laatst genoemde prijs is voor konijntjes met split face en blauwe oogjes, die moeilijk te fokken zijn) 
Wij zullen altijd voordat je besluit ze te reserveren tegen je zeggen welke prijs het konijntje of de konijntjes hebben. Gebaseerd op hun kleur van de vacht en kleur van de ogen baseren we de prijs.
Wij gaan er van uit dat je niet fokt met de konijntjes en daarom ontvang je dan bij het ophalen van het konijntje een geboortebewijs met enkele informatie, maar ook wat ze gewend zijn om te eten. Verder geven we een informatieve folder mee over het houden van konijnen, een klein zakje voer voor de eerste dagen en een klein zakje junior kruidenmix voor de eerste dagen. Omdat wij het erg belangrijk vinden dat ze, doordat het verhuizen ook al stress oplevert (wat kan uitwerken in de darmen), ze sowieso de eerste dagen op het zelfde voer blijven. 
(Verder hebben wij ook basis voerpakketten te koop, zodat uw konijntje de eerste 2 maanden, of langer hetzelfde kan blijven eten)

Wil je bij ons een Engelse Mini Lop aanschaffen voor de fok, geef dit dan bij ons aan.  Je kunt dan ook een stamboom bij het konijntje ontvangen, dit kost € 15,- extra. 

Wil je een konijntje daadwerkelijk reserveren dan vragen we € 25,- per konijntje aan te betalen.
Wij vragen de aanbetaling binnen 48 uur te doen, is de aanbetaling niet op tijd, dan zal het konijntje voor de volgende zijn. U kunt uiteraard wel op de reserveringslijst blijven staan voor een volgend konijntje.
Wij willen je vragen het resterende bedrag CONTANT te betalen bij het afhalen. Anders geven wij het konijntje niet mee. 
Mocht je het konijntje in de tussentijd annuleren, of kom je op de door ons afgesproken ophaal dag niet opdagen, dan krijg je het aanbetaalde bedrag niet terug ! Wanneer het konijntje onverhoopt ziek wordt of komt te overlijden dan krijg je het aanbetaalde bedrag uiteraard wel terug.
Wij behouden ons ten alle tijden een reservering te annuleren. Het belang van waar onze gefokte nakomelingen verblijven en dat het goed met ze gaat is erg groot! Bij twijfel gaat de koop niet door!
De baby konijntjes worden hier handtam gemaakt. Wij stoppen veel tijd in het socialiseren van onze babykonijntjes, zodat het leuke, nieuwsgierige en vrolijke beestjes zijn die mensen en anderen dieren gewend zijn. Ook het oppakken en geknuffeld worden zijn ze erg gewend. 
De konijntjes worden hier niet ingeënt, je dient hier zelf zorg voor te dragen. U kunt dit het beste laten doen met 10 weken bij de dierenarts. Dan zijn ze er goed voor op gewicht.
Rond de leeftijd van 7 weken mogen de baby konijntjes gaan verhuizen naar hun nieuwe baasjes. 
Mocht het gebeuren dat je het konijntje wat je hebt gereserveerd pas later op kan halen, dan kan het konijntje maximaal 2 weken langer bij de mama blijven, wij vragen hiervoor € 2,- voor de verzorging en het voer, per konijntje per dag. Wil je dat het konijntje nog langer blijft door vakantie, dan geld het pensiontarief voor de andere weken.
Wij maken altijd samen met de toekomstige baasjes een afspraak voor de ophaal datum en tijd.
Bij het ophalen verzoeken wij om een transport box mee te nemen. Koop dan geen ronde transport box in de dierenwinkel voor konijnen, maar een vierkante voor katten. Die voor konijnen is te klein en te benauwd voor als ze volwassen zijn. Wij geven geen konijntjes mee die in de hand worden gehouden in de auto of in een kartonnen doosje mee. Dit is niet veilig in de auto. Een kind vervoer je veilig in de auto en ook dieren. Eventueel heb ik hier ook de juiste transportboxen te koop voor € 20,- Hier kunnen ook 2 konijnen in (ook als ze volwassen zijn). 
Alleen gezonde konijntjes worden aan nieuwe baasjes mee gegeven! Wanneer een konijntje te klein is of wanneer ik de gezondheid niet vertrouw, gaat het konijntje niet mee naar zijn nieuwe thuis. Ik overleg dan met u dat het konijntje wat langer blijft, of een eventuele andere optie. 
Wij doen zo goed mogelijk ons best om gezonde konijntjes te fokken, met gezonde rasechte ouders, goed voer en goede hygiene.
Maar wij kunnen niet binnenin een konijntje kijken. Daarom zijn wij na aankoop niet meer aansprakelijk, de verantwoording is dan voor de nieuwe eigenaar. Wij hebben helaas geen invloed op de latere ontwikkeling. Daarom kunnen wij geen garantie geven voor mogelijke parasieten, tandafwijkingen, helikopter oren en het geslacht. 
Wij geven dus geen geld retour en betalen ook NIET mee aan eventuele dierenarts kosten.
Bij het k
open van een konijntje van ons, ga je akkoord met deze voorwaarden. 
Mochten er na het ophalen nog vragen zijn over de verzorging van uw gekochte konijntje dan kun je ons altijd een berichtje sturen!! Wij zullen je dan zo goed mogelijk raad en daad geven. 
Heel soms is het zo dat mensen door omstandigheden niet meer voor hun konijntje kunnen zorgen, wij zullen dan proberen mee te zoeken naar een oplossing. Het liefst proberen wij dan mee naar een nieuw baasje mee te zoeken. Soms is het ook mogelijk het konijntje terug te brengen in overleg. Wij geven hiervoor nooit geld terug voor een konijntje
Translate »